MENIU

Ingredientele din murături care produc... cancer! Ai mare grijă

Ingredientele din murături care produc... cancer! Ai mare grijă

Apropierea toamnei înseamnă, pentru gospodine şi pregătirea cămării pentru iarnă. Pentru a avea cele mai bune gemuri sau murături, fiecare pune în aplicare ceea ce ştie mai bine, de la secretele bunicilor, până la noile trucuri descoperite pe internet. 

Oameni din întreaga lume apreciază murăturile, iar zeama lor este consumată datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate. Ea reprezintă un remediu excelent pentru mahmureală, dar și pentru arsurile la stomac. Cu toate că murăturile se dovedesc a fi bune pentru sănătate, există câteva ingrediente folosite care pot determina apariția unor boli grave, cum ar fi cancerul.

Iată ingredientele din murături care duc la cancer!

Dacă ești una dintre persoanele care adoră murăturile sau sucul lor și nu obișnuiești să le prepari acasă, ar trebui să acorzi o mai mare atenție ingredientele pe care le au cele din comerț. În plus față de apă, castraveți și oțet, zeama de la murături mai conține:

Sare de mare rafinată: Sarea de masă este utilizată ca un conservant. Spre deosebire de sarea de mare care conține minerale benefice, sarea rafinată este supusă unor procese chimice dăunătoare pentru corp.

Clorură de calciu: această substanță este recunoscută pentru faptul că provoacă iritarea pielii, ochilor și a căilor respiratorii. Pe ambalajele în care se comercializează este inscripționată avertizarea: „Nociv dacă este inhalat sau înghițit”.

Benzoat de sodiu: se găsește în compoziția unor fructe de pădure sau a ciupercilor, scorțișoarei și a câtorva produse lactate. Este însă periculos atunci când e utilizat pe post de conservant, asociat cu dezvoltarea cancerului, deoarece are capacitatea de a altera ADN-ul, distrugând celulele din corp.

Polisorbat 80: este utilizat ca emulgator în produsele alimentare și poate fi conținut în vaccinuri. S-a constatat faptul că este cancerigen.

Tartrazină: este un agent de colorare alimentar ce cauzează reacții alergice precum dureri de cap, febră, mâncărimi, vedere încețoșată și multe ale efecte secundare, mai ales persoanelor sensibile la coloranți.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
murături cancer toamnă ingrediente