MENIU

Ingrediente dezgustătoare pe care cu siguranţă le-ai folosit cel puţin o dată fără să ştii

Arome naturale, calorii reduse şi conţinut mare de vitamine. Aşa le promovează companiile alimentare. În realitate, sunt ingrediente dezgustătoare pe care sigur le-ai evita dacă ai şti de la început ce conţin.

Colorant roşu

Roşu de cosenila (carminul), o substanţă extrasă din insecta cu acelaşi nume, folosit de compania Starbucks în produsele gen frapuccino, pe care le etichetează că fiind vegetale. Odată cu iaurtul, gemul, prăjiturile şi produsele din tomate pe care le-am consumat până acum se poate spune că am consumat şi cel puţin un kilogram de carmin. Asta înseamnă că am ingerat şi cel puţin 70.000 de cosenile. Gândacul este zdrobit pentru a se obţine colorantul roşu.

Bere

Vezici de peşte. Cleiul de peşte, obţinut din vezici uscate de peste, îi dă berii aspectul de galben strălucitor.

Chilli

Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendy’s chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudră de sticlă.

Jeleu sau gelatină

Ţesut conjunctiv de la animale. Gelatina este făcută din colagen, care este fiert în ţesut conjunctiv. În prezent, gelatina este cel mai probabil făcută din piele de porc.

Guma de mestecat

Secreţii de la oaie. Lanolină, o secreţie uleioasă întâlnită în lâna de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi găsită şi în produse cosmetice, de protecţie solară sau în produsele pentru copii.

Sursa