MENIU

Îngheţata de vanilie ar putea dispărea din magazine. Motivul este incredibil

Îngheţata de vanilie ar putea dispărea din magazine. Motivul este incredibil

Veste proastă pentru iubitorii de înghetaţă de vanilie. Recoltă foarte proastă de vanilie din acest an va duce la creşterea preţurilor acestui condiment dulce şi extrem de plăcut la gust, scrie theguardian.com.

De exemplu, anul trecut preţul vanilie produsă în Madagascar a crescut cu 150%, doar pe baza estimărilor că va urma un an prost din punctul de vedere al recoltei. În plus, preţul a continua să crească şi la începutul acestui an, dublându-se în martie, comparativ cu februarie.

Creșterea prețurilor va afecta toate companii care utilizează ingredientul, de la producătorii de băuturi răcoritoare la cei de prăjituri și parfumuri, însă avansul va fi simţit acut de producătorii de înghețată, deoarece vanilia este cel mai scump ingredient în procesul de producție al acestui desert.

În acest context, unele companii vor renunţa să mai producă îngheţată de vanilie, întrucât un preţ prea ridicat nu o va mai face atractivă pentru cumpărători.

Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume, după şofran. Cei mai mari producători de vanilie, la nivel mondial, sunt: Madagascar, Mexic şi Tahiti.

Mai multe articole despre:
preţ îngheţată vanilie