MENIU

SIMPTOMELE celor 3 români suspectați de infectare COVID-19 cu Omicron - Anunțul Ministerului Sănătății

Informații despre starea în care se află cei 3 români suspectați de infectare COVID-19 cu Omicron

Ministerul Sănătății a anunțat noi informații despre starea de sănătate a persoanelor confirmate COVID-19 la revenirea din Africa de Sud, suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron, foarte contagioasă. 

Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că, în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare), au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. 
Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare), la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021. 
Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. 
Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere, a transmis Ministerul Sănătății, adăugând că rezultatele vor fi comunicate presei, în privința tulpinilor rezultate.

Reamintim că miercuri seară au fost anunțate primele cazuri suspectate de Omicron din România. 

Primul este în cazul unui sportiv din lotul de rugby de la CSM Știința Baia Mare, repatriat, alături de colegii săi, din Africa de Sud, marți seară, 30 noiembrie. 

ALERTĂ Primele suspiciuni de Omicron în România: Un jucător de rugby și alte 2 persoane, toți sosiți din Africa de Sud - Sunt așteptate rezultatele

Celelalte două cazuri au fost confirmate cu COVID-19 la persoane aflate în avionul cu sportivii repatriați din Africa de Sud.

Alte 2 persoane suspecte de infectare cu Omicron după sportivul din lotul de rugby repatriat din Africa de Sud - Din ce județe sunt

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut și primele declarații pe tema suspiciunilor apariției Omicron în România. Medicul a lansat un avertisment teribil.

Alexandru Rafila, avertisment după prima suspiciune de Omicron în România: Este îngrijorător. În loc de 10.000 de cazuri, vom avea 20.000