MENIU

Infecționistul Adrian Marinescu: Noua tulpină COVID nu afectează vaccinarea, dar trebuie să fim pregătiți

Infecționistul Adrian Marinescu: Noua tulpină nu afectează vaccinul, dar trebuie să fim pregătiți

Noua tulpină a virusului Sars COV-2, descoperită în Marea Britanie și răspândită deja în mai multe țări, nu afectează eficiența vaccinurilor, a afirmat, la Realitatea Plus, medicul infecționist la Institutul ”Matei Balș”. Marinescu a precizat că trebuie să fim pregătiți, pentru că noua mutație are o rată de transmitere mai mare și afectează mai frecvent copii, dar nu duce la forme grave.

"Nu înseamnă că noua tuplină dă forme mai severe ale bolii, iar vestea bună este că, din datele pe care le avem până acum, nu ne încurcă în ceea ce privește vaccinarea. (...) Din fericire, mutațiile suferite nu au legătura cu proteina de bază a vaccinului," a afirmat Marinescu.

Infecționistul a precizat, totuși, că situația nu trebuie tratată superficial, chiar dacă, în acest moment noua rădăcină nu a fost identificată la pacienți din România.

"E puțin probabil (să avem deja cazuri - N.R.), din datele pe care le aveam nu rezultă acest lucru, dar sigur că există acest risc și trebuie să luam în calcul ca la un moment dat să crească numărul de contaminări. (...) E bine să fim precauți pe perioada Sărbătorilor, ca să nu avem mai mulți pacienți în ianuarie. Vaccinarea va aduce o îmbunătățire, dar nu imediat," a precizat Marinescu. 

 

 

Mai multe articole despre:
Adrian Marinesc infectionist noua tulpina covid UK