MENIU

Inedit! Cum ar fi arătat Dacia dacă Ceauşescu alegea ca platformă alt brand, şi nu Renault

Dupa ce s-a intors din China in 1964, unde a vazut o tara prospera si plina de industrie tinuta in scurt de catre marele dictator Mao Tze-tung, Nicolae Ceausescu, care la acea vreme era Secretarul Comitetului Central, a inceput sa-si faca planuri marete.

Un an mai tarziu, cand a inceput sa conduca tara si sa se pregateasca sa devina Presedinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania, Ceausescu a inceput sa-si transforme visurile in realitate.

Daca ne uitam la pozele cu modelele propuse de ceilalti participanti la licitatie, putem face un exercitiu de imaginatie ca sa ne dam seama cum ar fi aratat prima noastra masina romaneasca altfel decat o stim noi acum, conform 4tuning.ro.

Daca nu ar fi fost la baza un Renault 12, ci un Peugeot 204? Sau o Alfa Romeo? Sau vreo masina nemteasca cu motor in 2 timpi? Ce ar fi insemnat asta, ca acum Dacia ar fi apartinut de Audi, de Volkswagen sau de Fiat? Nu vom sti niciodata, insa daca ne uitam la aceste poze, parca Renault 12 a fost fara indoiala cea mai buna alegere facuta de Ceausescu.

Mai multe articole despre:
Ceauşescu Dacia