MENIU

Îndulcitorii fără calorii pot crește riscul de boli cardiovasculare!

Îndulcitorii fără calorii pot crește riscul de boli cardiovasculare!

Un studiu observațional care a implicat cetățeni francezi, realizată de Institutul Național Francez pentru Sănătate și Cercetare Medicală, a durat mai mult de un deceniu și a evaluat efectele cardiovasculare a utilizării de îndulcitori artificiali.

Până la sfârșitul studiului, cercetătorii au aflat că participanții care au consumat niveluri mai mari de îndulcitori artificiali au experimentat boli cardiovasculare cu o rată mai mare decât participanții care nu au consumat îndulcitori artificiali.

Rezultatele studiului și în conformitate cu poziția actuală a mai multor agenții de sănătate, indică faptul că acești aditivi alimentari, consumați zilnic de milioane de oameni și prezenți în mii de alimente și băuturi, nu ar trebui să fie considerați o alternativă sănătoasă și sigură la zahăr.

Consum mai mare, risc mai mare
La sfârșitul studiului, cercetătorii au comparat numărul de evenimente cardiovasculare pe care le-au experimentat persoanele care au consumat îndulcitori artificiali cu numărul de evenimente pe care le-au experimentat persoanele care nu au consumat acești îndulcitori.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care erau consumatori mai mari de îndulcitori artificiali aveau un risc crescut de boli cardiovasculare în comparație cu neconsumatorii.

Citește continuarea pe realitateamedicală.net.