MENIU

Indicele de infectare în România - Tot mai aproape de ZONA GALBENĂ. Ce județ face EXCEPȚIE

Indicele de infectare în România

Autoritățile au dat publicității, în urmă cu scurt timp, ultimele cifre în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul județelor țării. De mai multe zile, țara noastră continuă să se afle pe un trend descendent, media națională în ceea ce privește incidența cumulată la 14 zile fiind de sub 2/1000 de locuitori.

Conform cifrelor date publicității de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), doar un singur județ se mai află în prezent în scenariul roșu, care presupune că într-o localitate sau zonă a țării sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv cu COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În această situație se află, în continuare, județul Timiș, cu 3,31.

De altfel, de la debutul pandemiei și până în prezent, Timișul a înregistrat 31.882 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, numai de marți și până miercuri fiind raportate 251 de cazuri noi, fapt ce îl plasează după Capitală (376), ca și număr de cazuri noi. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.