MENIU

India devansează UK și urcă pe locul patru în topul țărilor cele mai afectate de COVID-19

Situație alarmantă în India, unde numărul cazurilor confirmate de coronavirus l-a depăşit pe cel din Marea Britanie, fapt ce duce ţara pe poziţia a patra în topul celor mai afectate state de infecția cu virusul SARS-CoV-2, iformează dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit ultimelor date publicate, astăzi, de Ministerul Sănătății din India, numărul cazurilor de infectare a ajuns  la 295.772, după recenzarea, joi, unui număr record de 9.996 de noi contaminări.

Aflată în plin proces de relaxare a măsurilor după o perioadă de restricţii prelungită, India s-a confruntat cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, care a culminat cu cifra record de înregistrată joi.

Specialiștii din domeniu se așteaptă ca număarul cazurilor noi de contaminare să crească brusc în perioada imediat următoare ca urmare a relaxării măsurilor de izolare impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, se poate totuși spuen că ţara a înregistrat însă o rată relativ redusă a deceselor provocate de coronavirus, cu 8.498 de decese raportate până în prezent, potrivit datelor guvernamentale.

Numărul cazurilor de infectare din India este depăşit în prezent de cel din Statele Unite - cu peste 2 milioane de cazuri, urmate de Brazilia şi Rusia, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
india coronavirus