MENIU

India a oprit o fabrică în urma ALERTEI legate de siropul de tuse că ar putea fi cauza MORȚII a zeci de copii

Foto ilustrativ

Autorităţile din India au oprit producţia la o fabrică a companiei Maiden Pharmaceuticals, după raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se preciza că mai multe zeci de copii din Gambia au murit după ce au primit siropuri pentru răceală şi tuse produse de această companie farmaceutică.

Autoritățile sanitare din India au inspectat unitatea de producţie Maiden Pharmaceuticals şi au identificat 12 încălcări ale bunelor practici. În urma acestei inspecţii a fost oprită întreaga producţie de medicamente de la această fabrică, potruivit Reuters, citat de Agerpres.

Anchetele au loc după ce, în urmă cu o săptămână, OMS a emis o alertă şi a recomandat retragerea de pe piaţă a patru siropuri pentru răceală şi tuse produse de laboratorul indian Maiden Pharmaceuticals.

Conform OMS, analizele de laborator pentru patru produse au arătat că acestea conţineau niveluri "inacceptabile" de dietilen glicol şi etilen glicol, substanţe care pot fi toxice şi pot conduce la afecţiuni renale acute.

În cadrul unui raport prezentat marţi, după o investigaţie preliminară, poliţia din Gambia a precizat că decesul a 69 de copii din cauza unei probleme renale acute este legat de siropurile pentru tuse fabricate în India şi importate printr-o companie americană.

Acesta este unul dintre cele mai grave incidente în care sunt implicate medicamente produse în India, ţară considerată "farmacia planetei".

Autorităţile aşteaptă în prezent rezultatele testelor realizate asupra unor mostre din trei produse farmaceutice Maiden Pharma ce au fost trimise pentru examinare la laboratoare

În ceea ce priveşte siropurile de tuse, acestea au primit aprobare pentru a fi exportate doar în Gambia, conform autorităţilor indiene, dar OMS a atras atenţia că aceste produse ar fi putut ajunge și în alte state.

Mai multe articole despre:
sirop de tuse mortal copii morti sirop tuse OMS