MENIU

Inculpaţii din DOSARUL "STERILETUL", achitaţi pentru a doua oară de Curtea de Apel Bucureşti

Inculpaţii din DOSARUL "STERILETUL", achitaţi pentru a doua oară de Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel București a decis, vineri, pentru a doua oară, achitarea tuturor inculpaților din dosarul cunoscut la "Steriletul", în care au fost judecaţi mai mulți foști oficiali din Ministerul Sănătății, dar și un medic din Târgu Jiu, acuzat că i-ar fi mituit pe aceștia.

Conform deciziei de vineri, au fost achitaţi Virgil Remus Baciu, fost consilier personal pe probleme de control al fostului ministru al sănătăţii Daniela Bartoş, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, Daiana Elena Druță, medic primar la Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" Bucureşti, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave și Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant legal al SC Vodimedicor SRL Târgu Jiu, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi instigare neurmată de executare la infracţiunea de mărturie mincinoasă, împreună cu Adriana Ileana Deac, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Magistrații au mai dat o sentință de achitare și în 11 noiembrie 2009, Direcția Națională Anticorupție formulând atunci recurs, iar în baza acestuia, ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus rejudecarea procesului la Curtea de Apel București. Procesul s-a reluat la această instanță în martie 2012, iar judecătorii au decis din nou, vineri, achitarea tuturor celor patru inculpați.

Judecătorii au respins, prin sentința dată, și o solicitare a procurorilor DNA de desființare a unor înscrisuri, dar și de confiscare a unor importante sume de bani.

"Respinge, ca nefondată, cererea de confiscare a sumei de 67.000 ron de la inculpatul Baciu Remus Virgil şi respectiv a sumei de 25.150 ron de la inculpata Druţă (fostă Niculescu) Daiana Elena. În baza art.357 alin.2 lit.c din Codul de procedură penală, dispune ridicarea măsurii sechestrului asigurător, care a fost instituită, până la concurenţa sumei de 5.971.168.000 rol, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Baciu Remus Virgil, Druţă (fostă Niculescu) Daiana Elena, Vodislav Cristinel Spiridon şi Deac Ileana Adriana şi a martorului Andrei Constantin", se arată în verdictul de vineri al Curții de Apel București.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Mai multe articole despre:
sentinţă dosar inculpaţi dosarul steriletul