MENIU

INCREDIBIL! Zeci de kilograme de petarde au fost confiscate de polițiști într-o piață

Peste 50 de kilograme de petarde și artificii au fost confiscate de polițiștii suceveni, în doar două zile. Au fost întocmite patri dosare penale, în cadrul acțiunii naționale ”foc de artificii”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, pe 23 decembrie, poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Suceava, în cadrul unei acţiuni în Centrul Comercial Bazar Suceava, au identificat o localnică în vârstă de 52 de ani care oferea spre vânzare 562 bucăţi de petarde şi artificii, dar şi două baterii cu artificii, în greutate totală de circa 5 kg, scrie Agerpres.

Ulterior, în aceeaşi zonă, au identificat expuse spre vânzare 7.400 bucăţi de petarde şi 13 baterii cu artificii, în greutate totală de aproximativ 40 kg, verificările fiind continuate în vederea identificării autorului.

Cele 7.962 bucăţi petarde şi 15 baterii cu artificii, în valoare de circa 6.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Duminică, 24 decembrie, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Suceava, împreună cu poliţişti de la Secţia de poliţie Burdujeni au surprins în flagrant, în Centrul Comercial Bazar Suceava, un localnic în vârstă de 19 ani care oferea spre vânzare 1.638 articole pirotehnice din clasele F1, F2 şi F3, fără autorizaţie.

Cele circa 8 kg de articolele pirotehnice, în valoare de aproximativ 500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept".

Totodată, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei au oprit pentru control, pe 23 decembrie, pe raza localităţii, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 24 de ani, iar în urma verificării interiorului maşinii s-au identificat 2.484 bucăţi de petarde şi artificii, în greutate totală de aproximativ 3,3 kg, ce urmau a fi comercializeze în zona Pieţei Agroalimentare din oraş.

Bunurile în valoare de circa 650 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi s-a întocmit dosar penal.

Mai multe articole despre:
poliţie Suceava piaţă petarde kilograme