MENIU

INCREDIBIL: Pioneze, cuie și agrafe, scoase din stomacul unui pacient, din Suceava. Medicii au reușit să-i salveze viața

Obiecte găsite în stomacul unui pacient cu probleme psihice

În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava formată din medicii gastroenterologi Dr Rami Ababneh, dr. Bucatariu Sidonia, dr. Golea Andreea, asistență Olariu Mirela s-au confruntat cu un caz mai puțîn obișnuit : un bărbat de aprox 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive ( perforație intestinală, ocluzie intestinală) și trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară , cât mai repede atât timp cât încă se mai aflau în stomacul și prima parte a intestinului subțire al pacientului, relatează realitateadesuceava.net. 

Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte ( 3 pionieze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de ușa, o brățară de mâna, o moneda, o bucățică de metal, partea unui termometru de camera care conținea mercur – din fericire intactă ) Intervenția a durat aproximativ 3 ore cu analgo-sedare efectuată de o echipa din UPU (dr. Teodorovici  Dan, asistent Delia Hancer ).

După monitorizare ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din această localitate. 

În prezent spitalul se află în plină procedura de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru că pacienții din județ să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.