MENIU

INCREDIBIL - Cum ne vede presa străină. Ce spun occidentalii despre bătălia Iohannis vs. Ponta

Doua dintre cele mai renumite agentii de presa internationale, Associated Press si AFP, prefateaza duelul turului doi al alegerilor prezidentiale, dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis, de duminica.

Sondajele arata ca presedintele PSD este favorit in ciuda acuzatiilor de coruptie si condamnarii unora dintre consilierii sai, scrie agentia Associated Press, citata de New Zealand Herald.

Alegerile prezidentiale in presa straina: Rezultate, saracie si "spionul" Ponta

Sursa citata scrie ca "bataiosul" Ponta a devenit cel mai tanar premier al Europei, in luna mai 2012, inainte de a implini 40 de ani. Pilot amator de raliu, Ponta s-a casatorit cu fiica unui stab din puternicul PSD, iar cariera sa a fost linistita de atunci. A fost acuzat de plagiat in teza sa de doctorat si ca ar fi fost ofiter acoperit, insa de cand a preluat conducerea tarii, s-a inregistrat crestere economica si stabilitate politica, potrivit AP.

De asemenea, criticii sai spun ca, daca va ajunge presedinte, i-ar putea amnistia pe aliatii sai politici care sunt inchisi pentru coruptie, dar si ca PSD-ul sau va avea mult prea multa putere.

In schimb, Associated Press il considera pe Klaus Iohannis "gentleman", iar primarul Sibiului este considerat ca avand "comportament civilizat", refuzand sa se implice in atacuri personale, ceea ce nu i-a adus neaparat fani.

Sursa: ziare.com

Mai multe articole despre:
Ponta iohannis