MENIU

Incompetența PSD, plătită scump. Cât va scoate în plus din buzunar un tânăr angajat în 2018

Scumpiri de la 1 iulie

,,Cei care decontează cea mai mare parte a notei de plată a incompetenței coaliției de guvernare sunt românii angajați în mediul privat. Luând exemplul unui tânăr de 34 de ani, angajat într-o companie automotive din Timișoara, cu un credit ipotecar prin Prima Casă de 52.000 de euro, calculele arată că acesta trebuie să scoată din buzunar în 2018 cu peste 200 de lei mai mult față de anul trecut'' , spune deputatul liberal Gabriel Pirtea.  

Deputatul liberal vine și cu un exemplu concret.

,,Tânărul Tiberiu, timișorean „prin adopție”, a reușit în august 2016 să achiziționeze o locuință prin programul Prima Casă. Deși putea accesa o sumă mai mare, a decis să își limiteze alegerile, tocmai pentru a nu plăti o rată prea mare. Calculele i-au fost însă date peste cap după venirea la guvernare a pesediștilor, incompetența și inconștiența acestora generând turbulențe economice grave, care au influențat și indicele ROBOR, cu o evoluție de la aproximativ 0.8% la 2%. Astfel, de la o rată de 970 de lei, Tiberiu a ajuns să plătească peste 1100 de lei în ianuarie 2018'', subliniază Pirtea.

,,În plus față de povara ROBOR, lui Tiberiu i-au crescut și cheltuielile cu mașina, umflarea prețului carburanților prin introducerea supraaccizei, scoțând din buzunarul acestuia încă 36 de lei, la un plin de benzină'', continuă Pirtea

,,Anul 2018 a început cu încă o veste proastă: factura la gaz îi crește cu 6%, încă 20 de lei, lunar, față de anul trecut. Bani mai mulți va trebui să scoată și pentru factura la curent, cu 10 procente mai mult față de 2017'', adaugă deputatul liberal

,,Fără a lua în calcul inflația, în total, costul lunar al vieții pentru Tiberiu este mai mare cu aproximativ 200 de lei, comparativ cu anul trecut, bani pe care, în mod normal, reușea să îi economisească la final de lună'', concluzionează Pirtea.

,,Dacă în sistemul public de salarizare au existat unele corecții care au redus din plusul de costuri la care sunt supuși românii în 2018, destrăbălarea economică a social-democraților este resimțită din plin de către angajații din mediul privat. Aceștia sunt principalii plătitori ai costurilor guvernării pesediste'', subliniază deputatul liberal.

Mai multe articole despre:
PSD scumpiri incompetenţă