MENIU

Incidente rasiste după Brexit. Au fost vizați și români din Regatul Unit

Incidente rasiste în Marea Britanie după referendumul pentru Brexit, au fost vizați musulmani, cetățeni polonezi și români.

Numeroase incidente cu caracter rasist s-au înregistrat în Marea Britanie după referendumul care a decis ieșirea țării din UE, fiind vizați polonezi, români, italieni și musulmani, somați să părăsească teritoriul britanic, informează Mediafax.

Autoritățile britanice s-au sesizat după ce pe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotrivă italienilor, musulmanilor, românilor și polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez-Posk-au fost inscripționate cu sloganuri xebofobe, duminică.

"Suntem foarte perturbați și supărați de mesaje neplăcute făcute cu graffiti pe clădirea noastră. Poliția investigheaza un delict cu caracter rasist", a reacționat Joanna Mludzinska, președintele Centrului cultural Posk.

"Voi face o interpelare parlamentară pe tema incidentelor rasiste care s-au multiplicat în Marea Britanie" după referendum, a declarat deputatul laburist Jess Phillips.

Mai multe articole despre:
null