MENIU

Incident pe Aeroportul Mihail Kogălnicenu! Un avion de mici dimensiuni a rămas fără roată - Primele explicații oficiale - FOTO

Un avion a aterizat de urgență sâmbătă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Pista a fost închisă pentru mai multe ore. Explicațiile oficiale ale aeroportului. 

Avionul care a aterizat de urgență pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu era pilotat de un cetățean străin. Avionul de mici dimensiuni a avut o defecțiune la trenul de aterizare.

Incidentul aviatic a fost confirmat de conducerea aeroportului din Constanța.

Avionul de mici dimensiuni, pilotat de englez, a decolat din Tuzla.

Incidentul, catalogat ca minor , a avut loc la aterizare când vântul puternic a înclinat aparatul de zbor, iar roata din față s-a rupt.

In data de 16.07.2022 pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a avut loc un accident minor de aeronava, fără victime. Aeronava de tip Kitfox apartinand unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla- Mihail Kogălniceanu iar dupa momentul aterizării la ora 07.42 , aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pista, cedând o jamba a aterizorului principal, potrivit comunicatului transmis de Aeroportul Mihail Kogălniceanu, potrivit ziuaconstanta.ro.

Autoritățile aeroportuare au intervenit rapid pentru inlaturarea aeronavei avariate de pe pista de aterizare- decolare si redeschiderea acesteia pentru traficul aerian.

Pilotul, cetatean strain, se afla in afara oricarui pericol. La aeroport s-au prezentat organelele de cercetare penala si reprezentantii Autoritatii de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, investigatiile fiind în curs de desfasurare. În urma acestui eveniment, traficul aerian de pe aeroport nu a fost perturbat.

Cetățeanul austriac voia să ajungă în Turcia. El decolase de pe aerodromul de la Tuzla pentru a ateriza, mai întâi, la Mihail Kogălniceanu în vederea efectuării formalităților de frontieră necesare pentru ieșirea din țară. Avionul a fost ridicat de pe pistă.