MENIU

Incident la Băile Tușnad! O ursoaică a intrat într-un centru pentru copii

O ursoaică, despre care se ştie că are trei pui, a intrat zilele trecute într-un centru pentru copii din Băile Tuşnad, judeţul Harghita, ajungând chiar în camera în care dormea un voluntar din SUA.

Din fericire, nimeni nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

„S-a trezit cu ursul lângă el. Spre norocul tuturor, nimeni nu a fost rănit, în camera respectivă nu era niciun copil, doar voluntarul, dar în centru erau destui”, a declarat primarul staţiunii Băile Tuşnad, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, centrul de îngrijirea copiilor din localitate, susţinut de preoţii franciscani, nu este singurul vizitat de urşi noaptea, animalele intrând şi producând pagube în gospodăriile localnicilor, în cabane şi case de vacanţă, în căutare de hrană.

„Ne este frică să nu se întâmple vreo nenorocire, că nu vrem să moară cineva şi abia după aceea să se facă ceva. Am ajuns că în fiecare dimineaţă aşa îmi încep munca: întreb dacă au mai intrat urşii pe undeva. Aproape în fiecare zi am reclamaţii pentru urşi, toate pagubele le înregistrăm şi trimitem adrese la Mediu (APM Harghita – n.r.)”, a mai spus acesta, pentru sursa citată.

Mai multe articole despre:
Băile Tuşnad ursoaică centru pentru copii