MENIU

INCIDENT: fetiţă de 13 ani RĂNITĂ GRAV, la ORA de SPORT, ţinută pe HOLUL ŞCOLII din Bucureşti

Caz scandalos în Capitală. O elevă a fost grav rănită, după ce a căzut în cap în timpul orei de sport, care se desfăşura în condiţii improprii, pe un hol. Şi asta pentru că, la începutul anului, conducerea şcolii gimnaziale I.G. Duca a transformat sala de sport în sală de clasă.

De atunci, elevii fac orele de sport pe unde apucă, fie pe holuri, fie prin clase. În octombrie, părinţii elevilor au cerut Inspectoratului Şcolar Bucureşti să găsească soluţii pentru această situaţie.

Culmea, Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat abia după teribila întâmplare că a cerut declanşarea rapidă a unei anchete.

Fata, în vârstă de 13 ani, a fost transportată de urgenţă la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Octav Fulger, tatăl fetiţei rănite la ora de sport, a declarat, la REALITATEA TV: Este în stare gravă, se află la Spitalul Bagdasar, unde i se face un RMN. Am fost sunat de la şcoală şi mi s-a spus că a fost obligată să facă un salt. Nu a putut sau nu a vrut şi a fost împinsă de profesorul de sport, s-a dezechilibrat şi a căzut. S-a lovit rău la cap. A căzut direct în cap, a început să îi curgă sânge şi a fost inconştientă. A venit ambulanţa şi mama ei şi a fost dusă la spital.  

Ştiu de mult de orele de sport ţinute pe holul şcolii. am vrut să merg la şcoală, dar fiica mea nu m-a lăsat, pentru că nu vroia să îi fie micşorată nota".

Tatăl fetiţei a mai dezvăluit că fiica sa este conştientă, dar că nu poate vorbi coerent.

ACCIDENT la școala I.G. Duca din București. SCRISOAREA părinților la început de an școlar

O altă mamă, al cărei fiu învaţă la aceeaşi şcoală, a declarat, pentru Realitatea TV: "Şi fiul meu a trecut printr-o întâmplare la şcoală, ora de sport s-a desfăşurat tot pe hol. Din fericire, întâmplarea nu a fost similară, fiul meu nu a suferit un accident. Şcoala se află în sectorul trei al Capitalei şi nu are sală de sport. Din pricina construcţiilor care se desfăşoară acum, de exemplu, nu funcţionează un grup sanitar".

 

"Incepand din acest moment, orelele de educatie fizica nu se vor mai constitui pe culoar. Am vrut sa si discut si cu dl profesor, dar nu a putut fi contactat. Aceasta scoala nu are o sala mare de educatie fizica este o sala de clasa care juca acest rol, avea acest rol, dar care a fost transformata in sala de clasa pentru clasa pregatitoare dar de maine vom gasi solutii pentru ca orele de educatie fizica sa nu se mai desfasoare pe culoar", spune MARIAN BANU, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Mai multe articole despre:
elevă RMN şcoala IG DUCA elevă stare gravă