MENIU

Incident armat într-un spital din New York. Un fost medic al spitalului a deschis focul în incintă

Poliția din New York investighează un incident care a avut loc în interiorul unui spital din cartierul Bronx din New York. Cel puțin trei cadre medicale au fost împușcate.

UPDATE: Bărbatul care a deschis focul folosind o pușcă este un fost medic angajat al spitalului. Acesta a fost declarat mort. După descrierea martorilor, individul era înalt și svelt și purta o cămașă albastră și un halat alb.

Acesta a deshis focul în clădirea spitalului din districtul Morris Heights, la ora locală 14:45. Victimele au fost împușcate, probabil, la etajele 16 și 17. 

UPDATE: Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că un bărbat înarmat a fost găsit mort la fața locului, dar nu se știe dacă sunt și alți atacatori.

Există, de asemenea, câteva declarații despre un incendiu în clădire.

Primarul din New York a fost informat despre situație, iar echipele forțelor de ordine cerceteazăincinta din etaj în etaj.

Departamentul de Poliție din New York a postat un tweet îndemnând cetățenii să evite zona din jurul spitalului.

Publicația The New York Times a citat un reprezentant al pompierilor, spunând că trei medici au fost împușcați, dar nu se știe în ce stare se află în acest moment. Tot el a mai declarat că un alt medic a fost rănit și este tratat de către personalul din incintă, folosind un furtun de incendiu pe post de bandaj de compresie.

Unele informații susțin că atacatorul ar fi fost un fost angajat, dar nici acest lucru nu a fost confirmat. Echipele medicale de urgență nu pot intra în clădire, deoarece poliția încă nu a asigurat locul, relatează BBC

Un bărbat înarmat, îmbrăcat halat medical, a deschis focul la Spitalul Bronx-Lebannon, cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Se presupune că cel puțin trei persoane au fost împușcate, deși alte declarații ale unor martori au menționat despre mai mulți răniți.

Mesajele postate pe rețelele de socializare relatează că medicii și asistentele medicale s-au baricadat în interiorul clădirii, conform BBC.

 

Știre în curs de actualizare.