MENIU

Incident armat în fața CIA! Un bărbat care voia să intre cu mașina în curtea instituției a fost împușcat

Focuri de armă în fața sediului CIA. Foto: captură YouTube

Un bărbat a fost oprit cu focuri de armă să intre cu mașina în curtea sediului central al CIA din Langley, statul Virgina. După o confruntare de o oră, acesta a fost împușcat de polițiști.

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei locale 18:00. 

Oficiali din forțele de ordine au anunțat că bărbatul a încercat să pătrundă în unitatea CIA fără a avea dreptul şi a fost oprit de gărzile înarmate de la porţi. Acesta a refuzat să plece, deși ofițerii de securitate ai CIA au negociat zeci de minute cu el. După ce mașina i-a fost împinsă din drumul de acces, bărbatul a ieşit din autoturism şi a arătat că are asupra sa o armă, moment în care a fost împușcat de agenţii FBI.
Unul dintre oficiali a spus că a susţinut și că avea asupra sa explozibil, lucru care nu a fost confirmat încă.

Identitatea bărbatului nu a fost făcută publică, dar, potrivit autorităților, este cunoscut ca având probleme psihice. Acesta a mai încercat în trecut să intre în campusul CIA, au mai precizat sursele citate. 

”FBI ia în serios toate incidentele armate care implică agenţii noştri sau membri ai grupurilor operative. Procesul de evaluare este meticulos şi obiectiv şi este realizat pe cât de rapid posibil având în vedere circumstanţele”, a transmis biroul într-un comunicat.

Bărbatul a fost transportat la spital, gravitatea rănilor nefiind cunoscută. 

Securitatea la sediul CIA este tratată cu seriozitate după ce, în 1993, un cetăţean pakistanez a ucis doi angajaţi şi a rănit trei în timp ce aşteptau la semaforul din apropierea intrării principale. Mir Aimal Kansi a fugit de la locul faptei şi a fost căutat patru zile înainte de a fi arestat, readus în SUA, judecat şi condamnat. El a fost executat în 2002, potrivit hotnews. 

 

 

Mai multe articole despre:
sua incident armat cia barbat impuscat