MENIU

A început vaccinarea în centrul de la Romexpo, cel mai mare centru de vaccinare din România. Probleme de la prima oră

Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

De astăzi a început vaccinarea la cel mai mare centru din România. Este vorba despre Romexpo, unde sunt amplasate 64 de puncte de vaccinare. Pe de altă parte, stocul dozelor de vaccin necesare pentru rapel este de 50%. Vorbim despre aproximativ 234.000 de doze necesare pentru rapelul cadrelor medicale imunizate cu prima doză, dar și pentru rapelul celor aproximativ 340.000 de oameni care s-au programat pe platformă, relatează Realitatea PLUS. Vaccinarea a început, însă, cu probleme, atât tehnice, cât și de organizare.

Oamenii se plâng că nu se regăsesc pe listă deși s-au programat, în timp ce alții, bolnavi cronici, au venit cu adeverințe de la medic și cer să primească serul. În plus, acuză lipsa de organizare și faptul că nu se respectă orele de imunizare conform programărilor. 

În plus, tabletele cu care se înregistrează pacientii nu au funcționat.

Cei programați la ora 8:00 au început să fie vaccinați cu o oră mai târziu. 

"Problemele au fost rezolvate în cel mai scurt timp. Le-am remediat, practic, din mers. Vaccinul a ajuns oricum la ora 8:20. Am recuperat, iar acum suntem în grafică. Se dezinfectează sala și intrăm cu programările de la 11:00. A fost o eroare tehnică. Eu nu am putut să mă loghez", a afirmat șefa centrului de vaccinare.

Intre 3000 si 4000 de persoane pe zi pot fi vaccinate la centrele de vaccinare de la Romexpo.

De departe este cel mai mare centru de vaccinare din Romania, un centru cu 64 de puncte de vaccinare. In acest centru exista trei zone care sunt puse la dispozitia persoanelor care vin sa se vaccineze. Vorbim despre o zona de discutii cu medicul, zona propriu-zis de vaccinare si una in care persoanele vaccinate pot sta imediat dupa vaccinare. Este vorba despre cele 15 minute de asteptare in evetualitatea in care ar putea aparea reactii adverse dupa inocularea serului. 

Ieri acest centru a fost vizitat si de presedintele Klaus Iohannis. La finalul vizitei, șeful statului a declarat: „ Este o realizare notabila. Ii felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru. (…) Sunt foarte bucuros sa constat ca atmosfera se schimba si foarte multa lume doreste sa se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut in mod explicit. In saptamanile si lunile urmatoare vor veni mai multe doze de vaccin. La acest centru vor putea fi vaccinate 3-4000 persoane pe zi. In aceasta saptamana centrul incepe efectiv. Vor creste gradual capacitatea. Noi avem speranta ca pana in vara sa avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu aceasta pandemie. (…) Vaccinarea nu rezolva singura pandemia. Este nevoie de respectarea in continuare cu strictete a masurilor. (…) Intoarcerea la normalitate se poate face cu respectarea restrictiilor si cu vaccinarea a 60-70% din populatie. Poate in aceasta vara ne vom intoarce la o viata normala.

Vă reamintim că la începutul acestei săptămâni au sosit pe aeroportul din Capitală încă aproape 34.000 de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech, o parte dintre ele fiind repartizate către centrul de vaccinare de la Romexpo și către Clubul Seniorilor din Sectorul 6.

Mai multe articole despre:
centru vaccinare romexpo