MENIU

Incendiu URIAȘ lângă București! Intervenție dificilă a pompierilor - Mesaj RO Alert după degajările de FUM - VIDEO

Incendiu URIAȘ lângă București! Intervenție dificilă a pompierilor Foto:INQUAM/Octav Ganea
Incendiu URIAȘ lângă București! Intervenție dificilă a pompierilor Foto:INQUAM/Octav Ganea
Incendiu URIAȘ lângă București! Intervenție dificilă a pompierilor Foto:INQUAM/Octav Ganea

Un incendiu uriaș a izbucnit lângă București! Pompierii intervin cu un număr impresionant de mașini pentru a stinge flăcările. A fost emis și un mesaj RO-Alert după degajări imense de fum care se observă din Capitală.

Incendiul a fost semnalat la o hală din Mogoșoaia, de piese de avion, pentru mentenanța avioanelor, pe strada Ceferiștilor. Norul de fum negru se vede din Capitală.

15 autospeciale ale pompierilor acționează pentru a localiza incendiul și a stinge flăcările. Au fost inconjurate cele patru laturi ale clădirii. Hala care a luat foc are aproximativ 2.000 de metri pătrați. 

Traficul aerian nu a fost afectat deși este în vecinătatea aeroportului.

Purtătorul de cuvnt al IGSU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă seara că incendiul a izbucnit in jurul orei 16.30.

„Se manifesta generalizat afectand in mare proportie hala, in zona de depozitare. Au fost mobilizate 15 autospeciale de la cele mai apropiate unitati. S-a reusit ca incendiul sa nu se mai extindă la celelalte hale. Nu au fost persoane ranite. S-a intervenit și cu autoscari pentru interventii la inaltime, e o masura normala pentru stingerea incendiilor. Am decis sa emitem mesaj RO-Alert ca urmare a fumului puternic degajat”, a spus Daniel Vasile.

Erau 50 de angajați,însă aceștia nu erau la muncă, transmite Realitatea PLUS.

„Reprezentantul firmei a comunicat ca nu se desfasurau activitati la momentul producerii incendiului. Vom face verificari”, a anunțat Daniel Vasile.

Despre activitatea firmei, reprezentantul ISU a spus că „se desfășura pentru procesare componente metalice pentru mentenanța avioanelor si procesarea rasinei, sunt substante inflamabile. Au intretinut arderea si au generat fum negru, toxic care nu au afectat populatia zonei”.

Fumul degajat a fost observat din București. A fost emis și un mesaj RO-Alert pentru măsuri de protecție a oamenilor. 

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul și nu se cunosc date despre victime.

Vom reveni cu detalii

Mai multe articole despre:
incendiu mogosoaia pompieri ro alert fum