MENIU

Incendiu uriaș la o mănăstire din Agigea, pus INTENȚIONAT! Cine este PIROMANUL și de ce a recurs la acest gest

Incendiu Mănăstirea Agigea

Un constănțean s-a răzbunat pe niște călugări și le-a dat foc la mănăstire. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă. Vinovatul și-a mărturisit fapta și spune că s-a supărat pentru că preoții l-au dat afară de la mănăstire, relatează Realitatea PLUS. 

Flăcările uriașe au cuprins imediat acoperișul unei anexe și exista riscul ca focul să ajungă la lăcașul de cult. Fumul dens i-a alertat pe toți călugării. Starețul a sunat la 112 și în scurtă vreme mașinile de pompieri au ajuns în curtea Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din Agigea.

Misiunea pompierilor a fost foarte dificilă. Pentru a putea ajunge la flăcări și a stinge incendiul, pompierii au trebuit să decoperteze tot acoperișul care se întinde pe 400 de metri pătrați. 

Acoperișul și mansarda din lemn s-au făcut scrum în mai puțin de jumătate de oră. Pompierii și călugării au căutat cauza incendiului în podul mănăstirii, dar, în scurt timp, piromanul și-a făcut apariția și a recunoscut că el a dat foc.

"Cu chibritul! La niște rufe și de-acolo s-a-ntins. Am făcut treaba asta  m-au rugat de 5 ani de zile  vin aicea (...)   ține până la moarte aicea, așa a zis. Și-acuma m-a ținut doar 1 an de zile și... <<Pleacăpleacăpleacă! ... pleacă-napoi la Negru Vodă de unde ai venit>>", a afirmat incendiatorul. 

Călugării au rămas șocați când au auzit.

Reporter: Să se razbune…

Călugărul: Din răzbunare, da, din răzbunare. El mereu crea probleme aici. E cam dus cu capul.

După mai bine de trei ore, pompierii au chemat și alte mașini în ajutor. Câteva echipaje de la ISU Ialomița și Călărași au intervenit pentru a stinge focul.

"Este o intervenție de amploare. Acționăm cu 15 autospeciale dintre care 7 cu apă și spumă și 2 autoscari. Misiunea este îngreunată de cantitatea mare de fum", a declarat Cristian Amarandei, șef ISU Dobrogea.

A fost deschis dosar penal pe numele bărbatului, iar acesta urmează să ajungă în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Citește și Incendiu uriaș la o mănăstire din Agigea - Arde acoperișul clădirii, sunt degajări mari de fum VIDEO