MENIU

INCENDIU pe Valea Oltului. O hidrocentrală a luat foc. Pompierii nu pot stinge flăcările cu apă (VIDEO)

Incendiu la o hidrocentrală. Foto/Arhivă

Pompierii vâlceni au intervenit cu mai multe echipaje pe Valea Oltului, la Călimănești, la Hidrocentrala Turnu, acolo unde a izbucnit un incendiu. Din primele informații, nu au fost semnalate victime.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric din interiorul stației de 10,5 kv, din interiorul Hidrocentralei Turnu din localitatea Călimănești. La fața locului acționează pentru stingere trei echipaje de stingere ale ISU și un echipaj al SVSU, dar și personal de pe locul de muncă. 

„La fața locului s-au deplasează la intervenție un ventilator de mare capacitate, 10 aparate de respirat, 15 butelii de rezervă, două stingătoare cu pulbere de 50 kg cu 1 AMOP”, transmit reprezentanții ISU Vâlcea.

Pompierii transmit că nu se poate acționa cu apă, ci doar cu stingătoarele cu pulbere din dotarea autospecialelor și ale hidrocentralei. Din fericire, până în acest moment nu au fost identificate victime.

la intervenție au mai participat și polițiști și jandarmi pentru paza perimetrului și facilitarea accesului echipajelor de intervenție în obiectiv.

„Cauză probabilă (de producere a incendiului - n.red.) este un arc electric. Foarte multe materiale, mase plastice aflate în zonă... La ora actuală se află în monitorizare. Va rămâne personal din cadrul ISU cât și de la locul de muncă pentru a monitoriza zona respectivă. În urma arderii toate utilajele stației s-au încălzit foarte tare. Este o temperatură foarte mare și pentru a preveni o nouă reizbucnire de incendiu vor rămâne sub monitorizare până situația va fi sub control”, a mai menționat șeful ISU Vâlcea.  

Centrala electrică de la Turnu face parte din sistemul de hidrocentrale de pe Olt, fiind una dintre cele 13 astfel de amenajări din județul Vâlcea, de pe acest râu. Este amplasată în amonte de stațiunea Căciulata, care aparține administrativ de orașul Călimănești, chiar la intrare în Defileul Oltului. Înălțimea barajului este de 44 metri, iar lacul de acumulare format în spatele barajului are un volum de 13 milioane mc. Hidrocentrala, construită în 1982, poate produce de 70 MW de energie electrică pentru sistemul național.

Mai multe articole despre:
incendiu hidrocentrala turnu valcea valea oltului