MENIU

INCENDIU MATEI BALȘ - Mai mulți pacienți intoxicați cu fum, transferați la Floreasca. Care este starea lor

Spitalul Floreasca din București

Pacienții care au suferit arsuri grave în incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală au fost transferați de urgență la Spitalul Floreasca. Vorbim despre persoane care au arsuri la nivelul căilor respiratorii și care au fost intoxicate cu fum. Surse medicale spun că în acest moment se pare că nu ar mai fi locuri în cadrul unității medicale pentru pacienți care s-ar putea încadra în categoria "marilor arși".

Bolnavii de COVI-19 de la Institutul Matei Balș din Capitală care au suferit arsuri la nivelul căilor respitatorii și au fost intoxicați cu fum au fost transferați de urgență la Spitalul Floreasca din București. Doi dintre ei au fost internați în secția de Toxicologie după ce au fost intoxicați cu fum. 

Din primele informații, se pare că starea lor de sănătate nu este - cel puțin pentru moment - îngrijorătoare. Cu toate astea, medicii spun că aceștia trebuie îngrijiți într-un mediu controlat, astfel că se fac eforturi pentru ca aceștia să fie acomodați corespunzător.

În următorele ore am putea avea și un bilanț legat de starea lor de sănătate. Rămâne de văzut câți dintre pacienții transferați au arsuri grave la căile respiratiorii și cum va evolua starea lor de sănătate.

Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață la Spitalul Matei Balș, din Capitală, unitate suport Covid. Incendiul a cuprins pavilionul 5. Patru persoane au murit, iar ale 120 au fost evacuate de urgență, fiind fie transferate la alte unități medicale, fie acomodate în pavilioanele de la Balș. 

La Spitalul de Urgență Universitar din Capitală au fost transferați 5 pacienți de la Matei Balș, unul dintre ei fiind intubat la scurt timp după ce a fost transferat. Patru pacienţi din cei aflaţi la Institutul Matei Balş au ajuns la Spitalul Marius Nasta, iar alţi patru au ajuns la Victor Babeş.