MENIU

Incendiu violent la un spital din Iaşi. Mai mulţi pacienţi, evacuaţi. Blocul operator a fost distrus

Incendiu la spital

Panică la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Un incendiu puternic a cuprins o parte a unității medicale. Flăcările au ajuns rapid până la acoperiș. Pompierii au avut nevoie de aproape 8 ore ca să lichideze incendiul. 18 pacienți aflați în stare critică au fost transferați la alte spitale din oraş. Institutul de Boli Cardiovasculare nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.

UPDATE 11:00. Incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a distrus blocul operator - nu se mai pot face intervenţii chirurgicale

Prof. univ. dr. Grigore Tinica, managerul spitalului, a declarat ca incendiul a afectat mai multe saloane, blocul operator si depozite de materiale.

Potrivit medicului, nu se cunosc cu exactitate pagubele materiale produse de incendiu, cert fiind ca sala de operatie trebuie refacuta.

Pacientii urmeaza sa fie reprogramati pentru operatii.

Incendiul a izbucnit puțin după miezul nopții. Pompierii alertați la numărul de urgență 112 au sosit în număr mare la spital, informează Realitatea TV.

18 pacienți aflați în stare critică au fost relocați, precum şi alţi 100 de pacienţi de la alte etaje.

Un angajat al spitalului, aflat la etajul șase al clădirii, a fost evacuat pe o scară. El a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului ,,Sfântul Spiridon", unde a fost diagnosticat cu intoxicație cu fum. Omul era în șoc emoțional, dar conștient și chiar a putut să povestească ce s-a întâmplat.

UPDATE 9.00. Institutul de Boli Cardiovasculare "I.M.Georgescu" nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

"La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Conform acesteia, incendiul a fost stins, dar pompierii verifică dacă au rămas focare, pentru a le lichida.

Pompierii intervin, miercuri dimineaţa, de mai bine de şase ore, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare, 18 pacienţi fiind evacuaţi, au informat reprezentanţii ISU Iaşi.

Flăcările au cuprins instantaneu şi acoperişul Institutului de Cardiologie Prof. dr. I.M. Georgescu, mai mulţi pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi în alte unităţi medicale.

"ISU Iaşi a fost solicitat la ora 00,30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului şi autoscara. Un angajat al spitalului care a fost surprins într-o încăpere s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă. După finalizarea intervenţiei voi reveni cu date legate de pagube şi cauza probabilă a incendiului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche.

Mai multe articole despre:
incendiu spital incendiu iaşi