MENIU

Incendiu la un spital din Bihor, focul a fost pus chiar de un pacient - VIDEO

Un incendiu a izbucnit azi-noapte la un spital din Bihor. Secția de Pneumologie din orașul Aleșd a luat foc, iar doi pacienți care se aflau în salon au avut nevoie de îngrijiri medicale. Salvatorii au dus de urgență cei 2 răniți la Spitalul Județean din Oradea. Unul s-a ales cu arsuri, iar celălalt s-a intoxicat cu fum. 

Flăcările au izbucnit la patul unui pacient, iar acesta s-a ales cu arsuri după ce salteaua a luat foc. Alături de el, în salon se mai afla o persoană internată, care a inhalat fumul dens.

Cadrele medicale au evacuat ambii pacienți și restul persoanelor din spital. Salonul este renovat recent, iar unitatea medicală are autorizație pentru securitate la incendii. Oamenii legii au deschis o anchetă. 

Managerul Spitalului din Aleșd, Florin Creț, a declarat pentru AlesdOnline, că incendiul a fost provocat de un pacient în mod intenționat. Focul a fost observat de angajaţii spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienţilor. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalația electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen. Spitalul are autorizație pentru securitate la incendii.