MENIU

Incendiu PUTERNIC la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Roman: Pacienții, evacuați de URGENȚĂ. Planul roșu, ACTIVAT

Incendiu la secția de psihiatrie a Spitalul Municipal din Roman. Flăcările au cuprins o cameră de la etajul clădirii. Pacienții au fost evacuați de urgență. A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, relatează Realitatea PLUS.

Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, scrie și realitateadeneamt.net.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la ghena spitalului, în care se aflau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.

Cauza incendiului este - potrivit primelor informatii - fumatul in locuri nepermise.

17 pacienti au fost evacuati din cauza fumului gros. 10 pacienti au fost evacuati de pompierii sositi de urgenta la fata locului, in vreme ce alti 7 pacienti au fost evacuati chiar de cadre medicale inaintea sosirii pompierilor.

Patru persoane - doi angajati si doi pacienti - au ajuns in camera de urgenta a spitalului intoxicate cu fum, insa viata lor nu le este pusa in pericol. Din fericire, nimeni nu a suferit arsuri ca urmare a acestui incendiu.

O ancheta este in curs de desfasurare pentru a afla cu exactitate cauzele incendiului. 

Mai multe articole despre: