MENIU

VIDEO Incendiu la Penitenciarul Satu Mare: au murit trei deținuți, alți doi au fost răniți. Reacția ANP

Incendiu la Penitenciarul Satu Mare: au murit trei deținuți, alți doi au fost răniți
Incendiu la Penitenciarul Satu Mare: au murit trei deținuți, alți doi au fost răniți

Trei deținuți și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți într-un incendiu puternic produs la Penitenciarul Satu Mare, anunță realitateadinjustitie.net. Cei doi răniți au fost transportați la UPU Satu Mare, potrivit realitateadesatumare.net.  Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, miercuri seară, că cei 10 deținuți care au provocat incendiul nu au invocat nemulțumiri.

 

Reacția ANP

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), incendiul a fost provocat de zece deținuți, relatează realitateadinjustitie.net.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate”, a transmis ANP.

Întreaga secție a penitenciarului a fost evacuată.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile. (…) Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri”, a mai transmis instituția.

Incendiul ar fi pornit după ce mai mulți deținuți ar fi dat foc unor saltele dintr-o celulă. Din primele informații, aceștia ar fi fost nemulțumiți de reducerea programului de vizită.

Mai multe echipaje de jandarmi, pompieri și patru ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Cei doi răniți au fost transportați la UPU Satu Mare. 

Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol.

Cum a acționat echipajul SMURD urmărește VIDEO pe realitateadesatumare.net!

Incendiul a fost lichidat, potrivit realitateadinjustitie.net

ANP a mai transmis că „incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor”.

Mai multe articole despre:
incendiu penitenciar satu mare detinuti morti