MENIU

Incendiu la Opera Națională: directorul acuză O MÂNĂ CRIMINALĂ!

Directorul Operei Naționale București acuză că incendiul de ieri a fost provocat de o mână criminală. Clădirea instituției a fost în pericol să ardă, după ce focul a izbucnit la o magazie lipită de clădire. Pompierii au acționat rapid, astfel că pagubele sunt mici: au ars materialele depozitate lângă instituție și a fost afectată fațada clădirii. Acum este o anchetă în curs. 

Alarma s-a dat după ora 14:00 când flăcările au izbucnit în magazia din spatele Operei Naționale. Imediat la fața locului au ajuns pompierii care au stins incendiul.

Daniel Vasile - ISU: S-a manifestat în curtea interioară a Operei Naționale, la o construcție cu o suprafață de aproximativ 20 de mp, în interiorul căreia erau depozitate mai multe bunuri: materiale textile, elemente de mobilier, anvelope și stingătoare de incendiu. Și în spatele acestei construcții, unde se aflau elemente de decor folosite pentru spectacole. Suprafața afectată de incendiu a fost de aproximativ 40 de mp și, în plus, fațada clădirii a fost deteriorată pe aproximativ 20 de mp”.

Managerul Operei crede că focul a fost pus intenționat.

„După cum puteți vedea, se afla într-un spațiu în care angajații noștri nu au acces, nimeni nu are acces acolo. Îngrijorarea mea vine din faptul că acest incident nu putea izbucni în mod accidental. Sunt cam de supravegheat, nu sunt direcționate într-acolo, dar vom putea vedea cine a fost în zonă în perioada asta”, a declarat directorul Operei Naționale.

Pompierii au verificat fiecare încăpere, în cazul în care ar fi fost persoane intoxicate cu fum. Din fericire, majoritatea angajaților sunt în concediu, la muncă fiind câteva persoane din departamentul administrativ care au fost evacuate rapid. 

Mai multe articole despre:
ancheta incendiu opera