MENIU

Incendiu la cel mai mare mall din Bucureşti

Incendiu la Mega Mall Bucureşti, sâmbătă dimineaţă. În jur de şase autospeciale au sosit la faţa locului. Incendiul a izbucnit la un etaj superior al mall-ului.

UPDATE 13.00: Mega Mall a remis un comunicat de presă cu detalii legate de incendiu:

"În această dimineaţă, în jurul orei 08.30, în sauna centrului de wellness World Class, aflat la nivelul 3 al centrului comercial Mega Mall, a avut loc un incendiu de mici dimensiuni. Acesta nu s-a propagat și a fost stins imediat. La ora producerii incidentului, centrul comercial nu era deschis publicului, singurele spaţii care îşi începuseră activitatea fiind hypermarket-ul şi World Class.

Pentru siguranţă, s-a respectat procedura standard pentru astfel de situaţii, implicând evacuarea persoanelor aflate în clădire, închiderea parcării și blocarea lifturilor".

Centrul comercial Mega Mall şi-a deschis porţile conform programului standard de operare, începând cu ora 10:00.

UPDATE 12.00: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, în jurul orei 08.40, a fost făcută o sesizare, prin numărul de urgenţă 112, că de la etajul superior al centrului comercial Mega Mall iese fum.

Incendiul a cuprins obiecte de mobilier dintr-o cameră de zece metri pătraţi, care era folosită ca vestiar pentru o saună. Obiectele de mobiler nu au ars cu flacără, dar au degajat fum, acesta fiind vizibil la nivelul acoperişului.

UPDATE 10.30: Pompierii au reuşit să stingă flăcările.

UPDATE: Pompierii au sosit la faţa locului şi au evacuat centrul comercial, situat în apropiere de Arena Naţională. Accesul în parcarea centrului comercial este interzisă.

Oamenii veniți în mall cu mașinile nu pot pleca însă acasă, pentru că și-au lăsat autoturismele în parcarea centrului comercial unde acum nu mai au acces.

Deschiderea oficială a Mega Mall, proiectul de 165 mil. euro al fondului sud-african de invesiţii NEPI, a fost deschis pe 14 mi.

Mall-ul este construit în cartierul Pantelimon, pe locul fostei fabrici Electroaparataj şi are parcarea pe acoperiş.

Mega Mall găzduieşte peste 200 de magazine, iar zona de food court ocupă un spaţiu de aproximativ 10.000 metri pătraţi.

Vom reveni cu amănunte

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu mall foc