MENIU

Incendiu devastator lângă poligonul din Tulcea. Focul a pornit de la tragerile cu muniție

Incendiu puternic, în Tulcea

Incendiu puternic a izbucnit, vineri, în apropiere de poligonul din Tulcea. Focul a pornit de la tragerile cu muniție

Un incendiu de proporții a avut loc, vineri la prânz, în apropiere de poligonul din Tulcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină pentru limitarea efectelor produse de un incendiu de vegetaţie uscată în zona localităţilor Sălcioara, Enisala şi Poligonul Babadag.

Conform ISU, sunt afectate aproximativ 150 hectare de vegetaţie uscată din zona poligonului Babadag şi aproximativ 250 hectare izlaz comunal din Jurilovca.  

Vineri, 22 iulie, în jurul orei 13.00, în poligonul Babadag, în urma activităţilor executate de partenerul francez - trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetaţie, transmite MApN.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala. Focul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 m SE de poligon.  

Forţele şi mijloacele de intervenţie ale MApN, împreună cu  forţele şi mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 ha. Nu au fost înregistrate victime umane.  

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare.

Incendiul a izbucnit în urma activităţilor executate de partenerul francez - trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetaţie.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala.

Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 de metri de poligon.