MENIU

Incendiu de proporţii într-un bloc din Galaţi

Incendiu de proporţii într-un bloc din Galaţi / Foto: Arhiva

Misiune dificilă pentru pompierii gălăţeni, care au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la etajul 10 al blocului B6, din cartierul Micro 18. Salvatorii au evacuat o parte din locatari, iar un bărbat în vârstă de 70 de ani a avut nevoie de ajutorul echipajului SMURD.

"Am acţionat în forţă cu toate mijloacele, am localizat şi lichidat focul. Urmează să stabilim cauza incendiului. A fost o intervenţie dificilă, din cauza înălţimii. Ne-am descurcat pe casa scării, am evacuat persoanele care erau în pericol, am acţionat cu o linie de furtun tip C. Dacă era cazul să evacuăm mai multe persoane, am fi avut nevoie de autoscară. Am deschis trapele de evacuare ale scării, urmează ca fumul să se disperseze şi să stabilim cauzele incendiului", a declarat colonelul Liviu Vârlan, I.S.U. Galaţi, citat de adevarul.ro.

Un bătrân care locuieşte în apartamentul vecin a ieşit pe casa scării şi, când a văzut fumul, acesta a făcut un atac de panică şi, ulterior, s-a intoxicat.

„Este în stare bună. Are o intoxicaţie în formă uşoară, urmează să îl ducem în ambulanţă şi să îl examinăm complet”, a declarat doctorul Cătălin Ţimpău, SMURD Galaţi.

Mai multe articole despre:
incendiu incendiu bloc incendiu Galaţi