MENIU

INCENDIU de proporții cu degajare de FUM gros la un centru de colectare PET Buzău! Intervenție dificilă a pompierilor

Pompierii din Buzău au intervenit, marţi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor. Inițial, a existat pericolul de a se extinde la alte clădiri din vecinătate. A fost emis și mesaj RO-ALERT de incendiu. Intervenţia s-a desfășurat cu dificultate din cauza vântului care sufla cu putere. NU au fost raportate victime, dar au fost pagube: o hală şi două TIR-uri au fost distruse

Incendiul puternic a izbucnit marţi seară la un depozit de materiale reciclabile aflat în zona industrială a municipiului Buzău. Focul s-a manifestat pe o suprafață de circa 1500 de metri pătrați și s-a extins și la 2 TIR-uri din apropiere, care erau încărcate cu materiale reciclabile.

La fața locului au intervenit 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Buzău, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Au fost trimise și 4 cisterne cu apă de la Primăria Buzău și 2 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, potrivit realitateadebuzau.net.

Imagini de la incendiul în urma căruia se degajă un fum gros au fost postate de viceprimarul Buzăului Sorin Apostu pe pagina de socializare.  



La faţa locului a ajuns şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache.

„Arde un depozit de materiale reciclabile a unui reciclator. Au intervenit autospeciale de la ISU, de la URBIS, de la Mizil şi Râmnicu Sărat. Nu sunt vicime. Materialul care arde e plastic şi hârtie. Nu sunt riscuri ca incendiul să se mai extindă”, a declarat prefectul.

Silviu Iordache a precizat că nu este pericol de poluare, pentru că „fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a judeţului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj Ro-Alert. Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată şi nu e risc de explozie”.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu, a anunțat că „incendiul se manifestă la un depozit de materiale reciclabile din Zona Industrială. Focul se manifestă pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi, s-a extins şi la 2 TIRuri din apropiere, care erau încărcate cu materiale reciclabile. La faţa locului intervin 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Buzău, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD. Mai sunt pe drum 4 cisterne cu apă de la Primăria Buzău şi 2 autospeciale de la ISU Prahova. A existat risc de propagare la o hală din apropiere, însă a fost eliminat. La acest moment, incendiul este localizat iar pompierii intervin pentru stingerea lui”.

După stingerea incendiului urmează ancheta pentru a stabili cauzele care au dus la aprinderea materialelor reciclabile din zonă.