MENIU

Dosarul Colectiv. Percheziții la firma de artificii care a montat show-ul pirotehnic

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii de la Parchetul General au descins la o adresă, la sediul firmei care s-a ocupat cu organizarea show-ului pirotehnic la clubul Colectiv, în seara tragediei, potrivit Realitatea TV. Procurorii continuă ancheta în cazul tragediei din Colectiv. Vor fi chemaţi la audieri şi fostul primar Piedone, alături de angajaţii Primăriei Sectorului 4.

La această oră, procurorii ridică documente de la Primăria Sectorului 4. Totodată, Paul Gancea, administratorul Colectiv, a fost adus la DNA, pentru audieri. Acesta a fost adus cu duba la sediul DNA.

DNA a anunțat ieri că a preluat dosarul Colectiv pentru a ancheta un posibil abuz în serviciu.

"Cercetările vizează fapte de competența DNA, precum abuz în serviciu, complictitate și fals intelectual. Vom stabili un plan de anchetă”, a declarat adjunctul şefului DNA, Marius Iacob.

Acesta a subliniat că sunt indiciii cu privire la comiterea unor fapte de corupție. ”Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizați funcționari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. Am ridicat mai multe documente de la PÎCCJ, pe care colegii ni le-au pus la dispoziție.”, a adăugat Iacob.

Parchetul General preluase ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv la scurt timp după tragedie. În urmă cu trei zile, cei trei acționari ai clubului Colectiv au fost audiați în calitate de suspecţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cei trei au fost, ulterior, arestați preventiv pentru 30 de zile.

 

Firma care a adus echipamentele pirotehnice, dosar penal în 2009 pentru focuri de artificii ilegale

 

 

Firma Golden Ideas Fireworks Artists, cea care a furnizat echipamentele pirotehnice pentru concertul Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, a mai avut probleme cu legea, în 2009, când s-a ales cu dosar penal cu privire la focuri de artificii executate ilegal. Surse judiciare au precizat, pentru EurActiv.ro, că Daniela Ioana Niţă, acționar majoritar și administrator al firmei, va fi audiată de procurorii Parchetului instanţei supreme în dosarul incendiului din Club Colectiv.

Concret, în data de 18.05.2009, Snagov Tur SRL, custode al Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov, a sesizat Biroul Arme, Explozivi, Substanțe Toxice al Inspectoratului de Poliție Județul Ilfov cu privire la focuri de artificii executate ilegal, în 16.05.2009, în mijlocul lacului, adică al Ariei Protejate, notează EurActiv.ro.

Executantul focului de artificii a fost firma Golden Ideas SRL, care nu obținuse acordul custodelui Ariei Protejate pentru execuție, conform prevederilor Ordonanței 57 / 2007.

Un document eliberat de Ministerul de Interne prin Inspectoratul de Poliție Ilfov în data de 11.01.2010, cu numărul de înregistrare 3085049, atestă faptul că pe numele Daniela Ioana Niță a fost întocmit dosar penal, iar în data de 29.09.2009 „s-a propus și confirmat începerea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Alte probleme în justiție

În dosarul 23934/303/2012, firma Golden Ideas a pierdut un litigiu cu DHL Logistic SRL, prin care firma Denisei Ioana Niță a fost obligată să ramburseze contravaloarea unor servicii prestate în sumă de 4.372,48 lei plus penalități de întârziere.

Schimbare de identitate

Până în 2011, firma s-a numit SC Arhelp Legal Protection SRL și a fost deținută de Cyrom & Associates Law Firm SRL, cu sediul în București, Str. Dr. Răureanu nr. 5, et. 2, ap. 4, sector 5, înregistrată în 2002. În iunie 2011, conform Monitorului Oficial al României, firma era reprezentată de Gherghina oana Ruxandra.

Odată cu mențiunea din Monitorul Oficial din 14 iunie 2011, Arhelp își schimbă denumirea în SC GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L..

Firma face, cu aceeași ocazie, și o majorare de părți sociale, de la 20 a câte 1800 de lei la 3.600 a câte 10 lei fiecare. Tot atunci se face și o majorare de capital, în firmă intrând Daniela Ioana Niță și Cristian-Mihai Niță, care primesc fiecare câte un procent din companie.

Un control ISU a avut loc pe platforma Pionierul în primăvară. S-au interesat de Colectiv - referat

 
Mai multe articole despre:
incendiu club colectiv firma de artificii