MENIU

Incendiile fac RAVAGII în SUA de Anul Nou. Cel puțin 30.000 de oameni, EVACUAȚI din calea flăcărilor - Imagini dramatice

Incendiile fac RAVAGII în SUA de Anul Nou. Cel puțin 30.000 de oameni, EVACUAȚI

Anul Nou vine cu incendii ce fac ravagii în SUA. Incendii devastatoare au cuprins statul american Colorado. Sute de case au fost distruse de flăcări, care s-au extins rapid din cauza rafalelor puternice de vânt și a secetei. A fost declarată stare de urgență.

Zeci de mii de oameni au fost evacuați și sute de locuințe au fost distruse de incendiile de vegetație în statul american Colorado, relatează presa internațională.

Guvernatorul statului Colorado Jared Polis a decretat deja stare de urgență.

De-a lungul zonei pârjolite de incendii, au fost blocate drumurile de fum și din cauza traficului, pentru că oamenii se grăbeau să plece. Autoritățile i-au avertizat că viața le este în pericol dacă nu pleacă din localitățile cuprinse de flăcări.

Focurile, care se răspândesc rapid, au pârjolit efectiv districtul Boulder, la nord de Denver. Totul a început joi dimineață, când un incendiu a izbucnit în districtul Boulder și a ars o suprafață de peste 6 kilometri .

O mare parte din incendii ar fi fost provocate de vântul puternic ce a doborât liniile de electricitate.

Au fost evacuați 30.000 de persoane, din orașele Louisville și Superior, potrivit CNN. 

„Acest incendiu nu este, neapărat, o problemă de resurse. Este o forță a naturii. Sperăm ca vânturile să se stingă, că vremea se va schimba. Dar pentru cei care sunt direct afectați, să știți că nu sunteți singuri", a declarat guvernatorul Jared Polis.

În plus, vânturile amplifică incendiile, cu viteze de 170 de kilometri pe oră. Eforturile pompierilor au fost blocate și de rafale de vânt, cu o viteză de peste 160 de kilometri pe oră. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cel puțin șase au fost internate în spital, relatează și Realitatea PLUS.

Nu au fost confirmate oficial, încă, decese, dar autoritățile se așteaptă la victime din cauza extinderii incendiilor.

Din ce în ce mai multe regiuni sunt cuprinse de flăcări. Mai multe imagini filmate din avion au fost pe postate pe rețelele de socializare, ce arată focarele de incendii, de la înălțime, după cu mse vede mai jos: