MENIU

Incendiile devastatoare au făcut prăpăd în Franța. Sute de hectare de pădure au fost distruse - VIDEO

Sursa foto: Twitter / Le Parisien

Un incendiu violent a distrus 200 de hectare de pădure de pini în sudul Franței. Fumul puternic a provocat blocarea autostrăzii din zonă. 

200 de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările uriașe, iar patru dintre ei au suferit arsuri grave. Localnicii din zonă au fost evacuați, iar autoritățile au declarat stare de pericol extrem. Pompierii intervin cu elicoptere și avioane de stingerea focului. 

Înteţit de Mistral şi Tramontan, vânturi ale căror rafale bat cu 60 kilometri pe oră pe teren uscat, incendiul progresa cu 2,5 până la 3 kilometri pe oră la sfârşitul după-amiezii.



Patru pompieri au fost răniţi, dintre care unul grav, internat pentru arsuri, potrivit colonelului Agrinier, care coordonează operaţiunile la faţa locului.

Cinci avioane şi un elicopter bombardier cu apă sunt în acţiune. De asemenea, sunt aşteptate întăriri ale pompierilor din departamentele învecinate să-i ajute pe cei 170 de pompieri deja mobilizaţi.

La aproximativ 20 de kilometri de Marsilia, al doilea oraş ca mărime din Franţa, un incendiu izbucnit la sfârşitul după-amiezii a cuprins 35 de hectare, potrivit Serviciului departamental de pompieri şi salvare.

Franţa se află în ajunul unui nou episod de caniculă, fiind aşteptate luni între 35 şi 39 de grade Celsius în sudul ţării. Vârful de căldură este prevăzut pentru miercuri, cu maxime adesea mai mari sau egale de 35 de grade Celsius şi vârfuri de 39 sau 40 de grade Celsius în sud-vest.

Mai multe articole despre:
incendii franta incendiu de vegetatie