MENIU

Incendiile de vegetație fac ravagii în Portugalia. Mii de hectare au fost devastate - VIDEO&FOTO

Sursa foto: Twitter

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în Portugalia, pe fondul valului de căldură care a lovit țara. Mii de hectare au fost devastate, iar mai multe sate au fost evacuate.

Potrivit imaginilor transmise la posturile de televiziune, pompierii şi populaţia încercau să încetinească înaintarea flăcărilor care ameninţă localităţi din municipalităţile Leiria, Pombal, Ourem sau Alvaizere, aflate la peste 100 de kilometri la nord de Lisabona.

Cinci focare au mobilizate aproximativ 1.300 de pompieri, peste 300 de și cel puțin 12 elicoptere în aceeaşi regiune, la confluenţa districtelor Leiria şi Santarem.

În urma incendiilor violente aproximativ 2.500 de hectare au fost devastate. Mai multe sate au fost evacuate, precum şi aproximativ 300 de persoane care se aflau în localitatea Freixianda, din comuna Ourem.

Traficul a fost întrerupt pe mai multe axe rutiere, printre care autostrada A1 care leagă Lisabona de nordul Portugaliei.

„Prognoza meteo pentru următoarele zile rămâne extrem de îngrijorătoare în ceea ce priveşte riscul de incendii", a reafirmat marţi premierul Antonio Costa, temperaturile urmând să depăşească 40 de grade în mare parte din Portugalia.

Termometrul a urcat la 43,1 grade Celsius în apropierea oraşului Abrantes, în regiunea Santarem.