MENIU

Avertismentul pompierilor: Numărul incendiilor din România a crescut!

Prinși în febra sărbătorilor, românii și-au împodobit brazii și casele cu instalații luminoase. Însă nu își dau seama, că acestea devin niște adevărate bombe cu cea, dacă se defectează. Așa că pompierii trag un semnal de alarmă. Și ne îndeamnă să luăm măsuri de precauție, pentru a evita producerea unor tragedii. Peste o mie de români au murit în ultimii șase ani.

Odată cu frigul, numărul incendiilor din România a crescut. În doar trei săptămâni au murit 19 oameni și 26 au fost răniți. Din păcate, e doar un ultim episod dintr-un lung șir de tragedii.

Peste o mie de vieți au fost luate de foc în ultimii șase ani. Jumătate dintre victime au fost copii și vârstnici. Statisticile pompierilor arată că, an de an, au loc peste 6.500 de incendii în locuințe.

Peste 90% dintre victime au murit din cauza arsurilor sau a intoxicării cu fum.

Cele mai multe incendii au pornit de la sisteme de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate ori de la instalații electrice cu probleme. Așa că, mai ales în această perioadă, trebuie să fim atenți, inclusiv la ornamentele de sărbători.

”Facem un apel către cetățeni să respecte, mai ales acum, în sezonul rece, cu strictețe măsurile de prevenire a incendiilor la locuințe. Recomandăm tuturor cetățenilor ca inaintea exploatării sobelor să le verifice, de asemenea să apeleze la specialiști pentru reparațiile la sobe sau mijloace de încălzire”, a afirmat Cătălin Chirca, purtător ce cuvânt al IGSU.

În plus, sub nicio formă nu putem folosi benzină sau alte lichide inflamabile pentru a aprinde focul.

Mai multe articole despre:
pompieri incendii incendiu locuinţă