MENIU

Încă un spital din țară a epuizat locurile la ATI! Se poate ajunge la un blocaj, avertizează președintele CJ Bacău

Sursă foto: Facebook

Situație îngrijorătoare în județul Bacău, confirmată chiar de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Sorin Braşoveanu, care avertizează, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că daca numărul cazurilor de coronavirus va avea aceeași curbă ascendentă ca în weekendul care tocmai s-a încheiat, atunci "vom ajunge curand în blocaj în tot județul". "Deja Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău nu mai sunt locuri la Terapie intensivă", a anunțat, astăzi, Brașoveanu.

Potrivit oficialului, numai în acest weekend, în județul Bacău s-au înregistrat 158 de infectări cu noul coronavirus.

În context, el a solicitat Ministerului Sănătăţii să emită autorizaţia de funcţionare a etajelor 4 şi 5 din cadrul Spitalului Municipal Bacău, pregătite pentru a prelua pacienţi COVID-19, ceea ce ar duce la scăderea presiunii asupra SJU Bacău.

"Deși, etajele 4 și 5 din clădirea Spitalului Municipal Bacău, care sunt dotate special pentru pacienții Covid-19, au fost finalizate în timp record, nici până acum Ministerul Sănătății nu a eliberat autorizația de funcționare. Dar acum o lună și jumătate, îl plimbau țanțoși pe ministrul Tătaru prin secțiile de pe cele două etaje. În aceste condiții birocrația face victime! Îl rog pe prefectul Miroșeanu, reprezentantul Guvernului în județul Bacău, să ia în serios această criză sanitară. Județul are nevoie ca actuala conducere a Direcției de Sănătate Publică Bacău să ia măsuri urgente. Au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus în majoritatea instituțiilor care au program cu publicul, inclusiv la Instituția Prefectului, și este necesară respectarea legii. Refuzul guvernării PNL de a face testare în masă ori testare statistică și protocolul greșit de testare al ministerului Sănătății, care a permis ca persoane netestate să circule liber, a adus la această creștere a cazurilor Covid-19", se arată în mesajul postat pe Facebook de președintele CJ Bacău.

 

Mai multe articole despre:
spital judetean bacau ati coronavirus