MENIU

Încă un protest la adresa lui Oprea. Peste 200 de bucureșteni i-au cerut demisia

Pentru a doua zi la rând, bucureştenii au ieşit în stradă pentru a cere demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Declaraţia de azi a acestuia nu a mulţumit opinia publică, aşa că oamenii au început să se strângă din nou la Piaţa Victoriei. De data aceasta, au fost aproximativ 250 de oameni care au strigat la unison demisia lui Oprea, potrivit Realitatea TV. 

În prima sa declaraţie publică pe această temă, Gabriel Oprea a precizat că nu a ştiut că s-a petrecut un accident, întrucât în seara tragediei, la momentul impactului, unul dintre poliţiştii din coloana oficială i-a făcut semn să îşi continuie deplasarea, Oprea aflând abia după ce a părăsit locul tragediei de accidentul în care poliţistul şi-a pierdut viaţa.

Gabriel Oprea a anunţat că din respect pentru familia poliţistului, a ales să nu facă declaraţii imediat după tragedie sau după înmormântare:

"Buna ziua, ca urmare a solicitării preşedintelui as vrea să fac o scurta declaratie care sa raspundă unor întrebări adresate in spatiul public si care nu se refera la aspectele anchetei penale. In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie si nimic din ce spunem sau facem nu poate alina tragedia soţiei, părinţilor, familiei, prietenilor. Ca tata stiu ca nu exista cuvinte ca sa poata alina durerea unui părinte care şi-a pierdut copilul. Din respect pentru familie am ales sa nu fac declaratii imediat după tragedie sau în ziua înmormântării. Politia a  oferit informatii despre circumstantele in care  s-a petrecut accidentul. In ceea ce ma priveste am ales sa prezint condolantele mele publice.  Am ales sa acordam prioritate ca MAI sa acorde toate datele pentru ancheta. Detaliile referitoare la aceasta deplasare au fost facute publice. Am ales să acord prioritate faptului că MAI, structurile subordonate pun la dispoziția Parchetului cu promptitudine toate informațiile solicitate"

Referitor la speculațiile conform cărora în activitatea sa ar fi încălcat legea sau ar fi utilizat dispozitivul de însoțire în trafic fără temei legal, Gabriel Oprea a precizat că acestea sunt "complet nefondate".

"În ceea ce mă privește, speculațiile potrivit cărora în activitatea mea aș fi încălcat legea sau aș fi utilizat dispozitivul de însoțire în trafic fără temei legal, vă asigur că acestea sunt complet nefondate. MAI și structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfășurarea anchetei și vom pune în continuare la dispoziția Parchetului toate documentele și informațiile solicitate. Vreau să-i asigur pe toți colegii mei, pe toți partenerii instituționali ai ministerului, că, în calitate de vicepremier pe securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, voi continua să-mi fac cu responsabilitate datoria, voi continua să-i sprijin pe ei, pe familiile lor și mă voi bate întotdeauna pentru drepturile lor", a arătat Oprea.

Gabriel Oprea a ţinut să precizeze că nu a ştiu că a avut loc un accident, întrucât, la un moment dat, maşina de poliţie din faţa s-a oprit, l-a văzut pe un poliţist alergând, iar un alt poliţist i-a făcut semn să continue deplasarea. Abia după patru minute a aflat că de fapt, a fost un accident:

"Accidentul s-a petrecut în seara de 20 octombrie, în timpul unei deplasări în scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispoziția Parchetului. La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am văzut de ce, nu am știut că e vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de Poliție din față oprită și polițistul alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să plecăm mai departe. Mașina de poliție și cei doi colegi au rămas acolo. Echipajul SMURD a ajuns in 3 minute. MAI va pune la dispoziţia anchetei toate datele necesare", a spus Gabriel Oprea.

Parchetul a anunţat, duminică, că a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, mort într-un accident rutier în timp ce conducea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea.

 

Cazul poliţistului mort. Reacţia MAI- "A fost deschisă o anchetă"

 

Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la "o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice".

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Ştirbei Vodă spun însă că maşina în care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit după accident.