MENIU

Încă un parlamentar a fost infectat cu noul coronavirus: Constantin Avram, internat la Spitalul din Bacău

Deputatul băcăuan  Constantin Avram a fost infectat cu coronavirus, a anunțat joi seară partidul din care face parte - ALDE.

 

„Dl Constantin Avram a fost testat COVID 19 și confirmat pozitiv, în prezent fiind internat la Spitalul Județean Bacău, cu o stare generală bună. Precizăm că deputatul Constantin Avram nu a participat fizic la lucrările Parlamentului în această săptămână”, a transmis ALDE într-un comunicat.

Primul parlamentar infectat cu noul coronavirus a fost senatorul liberal Vergil Chițac la începutul lunii martie, înainte cu o săptămână de instituirea stării de urgență. Acesta a fost urmat la câteva zile de un alt liberal, deputatul Mircea Baniaș, care a anunțat pe 16 martie că a fost depistat pozitiv la testarea pentru coronavirus.

Constantin Avram este deputat de Bacău din 2012, ales din partea PC. În 2016 a fost reales după ce a candidat pe listele ALDE.

La începutul acestei luni, Constantin Avram și alți cinci deputați ALDE s-au afiliat grupului PSD. După desființarea grupului ALDE anul trecut ei activau ca deputați neafiliați.

Deputatul Varujan Vosganian a anunțat la 3 iunie afiliererea: „Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 460 de cazuri noi de coronavirus în România, fiind cea mai mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19 din data de 22 aprilie, când țara noastră era încă sub restricțiile stării de urgență.