MENIU

Încă un comisar în echipa Ursulei von der Leyen. Undă verde pentru candidata Estoniei

<p>Kadri Simson, comisar european pentru Energie</p>

Comisia pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European a aprobat joi candidatura lui Kadri Simson (Estonia) drept comisar desemnat pentru energie. 

Anunțul a fost făcut de Adina Vălean, preşedintele Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European, într-o declaraţie de presă pentru Agerpres.

„În această după-amiază am condus evaluarea audierii Comisarului desemnat pentru energie, doamna Kadri Simson (Estonia). În urma acestei şedinţe, am decis împreună cu o majoritate de două treimi a coordonatorilor grupurilor politice să dăm undă verde candidaturii sale. În continuarea procedurii, comisia ITRE va redacta o scrisoare care va conţine evaluarea punctuală a răspunsurilor candidatei, precum şi decizia pozitivă (...) asupra candidaturii", a declarat Adina Vălean.

„Portofoliul doamnei Simson este de o importanţă majoră pentru viitorul energetic al Uniunii Europene. De aceea, îi urez succes pe parcursul mandatului său şi o strânsă cooperare cu Parlamentul", a mai spus Adina Vălean.