MENIU

Încă trei localități din județul cu cea mai mare incidență a cazurilor de Covid-19 vor trece în carantină

Încă trei localități din județul Constanța vor trece în carantină din cauza creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus. Astfel, Tuzla, Rasova şi Aliman intră, pentru o perioadă de 14 zile, în carantină cu posibilitate de prelungire.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, luni, la propunerea Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), hotărârile necesare pentru intrarea în carantină epidemiologică a încă trei localităţi rurale, pe fondul proliferării infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, informează prefectura Constanţa.

Potrivit prefecturii, în cadrul şedinţei la distanţă, convocată de prefectul Silviu Coşa, s-a votat trecerea în carantină epidemiologică zonală, începând de miercuri, 2 decembrie, ora 20,00, pentru Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) Tuzla, Rasova şi Aliman pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitate de prelungire.

Luni, rata de incidenţă în Tuzla este de 7,51 ‰, cu 55 de cazuri confirmate, la o populaţie de 7.328 de locuitori, la Rasova, incidenţă de 6,14 la 1000, cu 23 de cazuri confirmate, la un total de 3.746 de locuitori, iar pentru comuna Aliman, rata de incidenţă ajunsese la 6,09 la 1000 de locuitori, cu 17 cazuri confirmate, la populaţia de 2.792 de locuitori, informează prefectura.