MENIU

Încă o țară europeană BLOCHEAZĂ vaccinarea cu serul de la AstraZeneca! Olanda își ia măsuri de precauție în lupta cu pandemia COVID

Olanda a oprit vaccinarea cu AstraZeneca/sursa foto: Pixabay

Olanda a suspendat duminică folosirea serului suedezo-britanic de la AstraZeneca împotriva coronavirusului ca măsură de precauție, după ce s-au raportat "posibile efecte secundare" în Danemarca și Norvegia, fără o legătură dovedită în acest stadiu. Măsura se va aplica până pe 28 martie inclusiv, conform Autorității olandeze pentru medicamente.

"Pe baza noilor informații, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauție și în așteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19", a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Conform Ziare.com, mai multe țări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca sau numai a unor loturi cu acest ser, în urmă semnalării mai multor cazuri de tromboze, care au survenit în zilele următoare inoculării.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunțat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs și nu a descoperit nicio dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Mai multe articole despre:
astrazeneca vaccin covid 19 olanda