MENIU

Încă o prelevare multiorgan cu succes. Medicii români fac minuni - mai multe vieți au fost salvate

Mai multe vieți au fost salvate la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Colentina și Spitalul Universitar din Zurich, prin colaborarea între Agenția Națională de Transplant și Eurotransplant.

O prelevare multiorgan efectuată pe 12 decembrie, la ora 3:00, la Spitalul Central Universitar din București, a făcut posibilă salvarea mai multor vieți. 

Un tânăr de 30 ani, prin gestul altruist, de mare umanitate, al părinților care și-au dat acordul pentru recoltarea organelor, a fost operat de o echipă multidisciplinară de chirurgie hepatică.

Prelevarea ficatului a fost făcută de dr. Genady Vatachki, cu ajutorul unei echipe din Bulgaria pe care medicii chirurgi generaliști și urologi de la Institutul Clinic Fundeni o antrenează. 

Prelevarea celor doi rinichi a fost coordonată de către dr. Dobra Mihai, ajutat de dr. Discalicau Lucas. 

O echipă complexă de chirurgie cardiovasculară a aterizat cu avionul Agenției Elvețiene de Transplant și a prelevat inima, aceasta urmând să ajungă la Zurich.

Echipa bine instruită din Institutul Clinic Fundeni urmează să transplanteze ficatul, iar cea din cadrul Centrului de Uronefrologie și Transplant Renal condus de Academician Ioanel Sinescu, prin Conferențiar Gingu Costin, va da șansa la viață la încă 2 pacienți aflați în insuficiență renală și hemodializă.