MENIU

În România, ca-n India. Şase bărbaţi acuzaţi că au violat o fată de 16 ani, achitaţi

Curtea de Apel Galați a pronunțat o decizie de neînțeles, achitând șase bărbați acuzați că în iunie 2014 au violat o minoră de 16 ani.

Instanța a dat crezare violatorilor, care au declarat că fata era prostituată și nu s-au înțeles la preț, conform adevarul.ro.

În urma unei plângeri depuse la Poliție de o minoră din Galați, șase indivizi, respectiv P. G., G. M., B. F., I. C., S. A. și O. A., au fost puși sub acuzare pentru viol pe 11 iulie 2014.

Prima decizie stranie în proces a venit la Judecătoria Galați, care i-a judecat pe toți în libertate, fără să ia măcar o măsură preventivă împotriva lor pe perioada procesului penal. După doi ani de judecată, a venit și verdictul instanței, care i-a lăsat fără cuvinte pe părinții și apropiații victimei.  Cei șase bărbați au fost achitați de acuzația de viol, deși în certificatul medico-legal se menționează că minora a fost bătută și violată. Instanța a dat crezare explicațiilor aduse de agresori, care au susținut că adolescenta este prostituată și s-au ales cu plângeri penale pentru că nu s-au înțeles la preț.

Sentința Judecătoriei Galați a fost atacată cu apel de Parchet, dar Curtea de Apel Galați a menținut verdictul primei instanțe pe 15 decembrie, după ce i-a reaudiat pe martorii care au asistat la cele întâmplate. Singura veste bună este că unul dintre violatori va merge totuși la închisoare. G. M. a fost condamnat la 5 ani de închisoare într-un alt dosar penal, tot pentru viol.

Mai multe articole despre:
justiţie Galaţi viol violatori recidivişti