MENIU

În lipsa vaccinul anti-Covid, Nelu Tătaru recomandă populației să se vaccineze împotriva gripei

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut apel la populație, miercuri seară, să conștientizeze că trecem printr-o pandemie fără a avea un vaccin împotriva virusului. În acest context, ministrul Sănătății a subliniat, la un post TV, importanța vaccinurilor deja disponibile și, pentru că ne apropiem de sezonul rece, care va amplifica îmbolnăvirile, a recomandat vaccinarea antigripală.

”Trebuie să avem o conştientizare la ce se întâmplă. Ar trebui să conştientizăm. Ca doctor, nu poti trata o boală dacă nu recunoşti că o ai. Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie, (...) haideţi să recunoaştem că nu avem un vaccin, în condiţiile în care avem un vaccin să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”, a spus ministrul, întrebat dacă ar pleda, ca medic, pentru înăsprirea restricțiilor.

Tătaru a amintit că vom intra în sezonul rece, când răceala va aglomera și mai mult spitalele. În acest context, ministrul a recomandat populaţiei să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. După cum a anunțat recent, campania de vaccinare antigripală va începe cel târziu pe 1 octombrie.

Mai multe articole despre:
nelu tataru vaccin anti-covid vaccin antigripal