MENIU

FOTO | În Las Vegas se desfășoară cel mai mare târg de tehnologie din lume. Mii de companii expun invenții în cadrul Consumer Electronics Show

CES FOTO: Facebook

Consumer Electronics Show sau CES, are loc la Las Vegas, iar marile companii de tehnologie și-au prezentat produsele, conceptele și gadgeturile, conform publicației The Wall Street Journal.

Peste 2.200 de companii expun cele mai noi invenții. Anul acesta accentul s-a pus pe sănătate și pandemie, deci automat pe tehnologiile care ne ajuta în lupta cu virusul SARS COV2, cum ar fi măștile inteligente, sau purificatoarele de aer.

Pentru că petrecem mult timp în casă, marile companii de televizoare, au lansat modele inovatoare. Sony anunță primele televizoare OLED cu tehnologie Quantum care ofera mai multă luminozitate, iar Samsung ofera tehnologia MICRO LED care oferă cea mai bună calitate a imaginii datorită celor 25 de milioane de LED-uri.

Companiile Intel și AMD au susținut conferințe de presă în care au dezvăluit viitoarele procesoare și plăci video ce vor fi integrate în viitoarele modele de laptop-uri. Tototdata AMD a anunțat că a creat cel mai rapid procesor de gaming din lume.

Laptopul cu ecran pliabil devine o realitate! Asus, ca și alți producători de laptop-uri, și-a prezentat gama de anul acesta, iar unul dintre cele mai interesante produse este Zenbook 17 Fold OLED, un laptop cu ecran OLED pliabil.

Pentru a te juca sau a te uita la TV trebuie să stai și comod! Astfel a fost prezentat scaunul de gaming care te lasă să simți jocurile video! Enki Pro HyperSense este un scaun de gaming care încorporează tehnologie haptică, permițându-le utilizatorilor să experimenteze o nouă dimensiune a jocurilor. 

Și Căștile pe care le controlezi cu mintea vor fi accesibile publicului larg în scurt timp! 

Startup-ul francez Wisear a creat o „interfață neuronală” care-ți permite să redai muzică sau să răspunzi la un apel fără să fii nevoit să te miști. Electrozi minusuculi, prezenți în căști, înregistrează activitatea creierului și a feței apoi un AI transformă aceste semnale în comenzi.

Anul acesta la CES, compania Razer, a lansat un PC cu picioare! Unitatea se numește Project Sophia și este defapt primul concept de birou din lume cu unitate de PC incorporata.

Multe start-up-uri care încearcă să profite de perioada prin care trecem. Avem inel inteligent, mască care poate fi folosită până la trei ani sau un costum care ne teleportează în lumea virtuală, adică metaverse.

Astfel, Metaverse devine o industrie de sine stătătoare, care vă atrage investițîi de miliarde de dolari în 2022 de la companii precum Facebook, Microsoft, Apple sau Epic Games, părințîi Fortnite.

Totodată, majoritatea celor care au participat la evenimetul de la Las Vegas, au fost foarte interesați de Realitatea Virtuală trebuie să se și simtă, de aici cererea mare pentru astfel de produse. 

La CES 2022 au fost prezentați și viitori roboti, pe care îi vom vedea în curând, de ce nu, în restaurante sau în corporații.

Mai multe articole despre:
ces electronice inovatii tehnologie